Nieuw!

ontkurk je mind

‘Ik voel me niet helemaal thuis in de reguliere verslavingszorg, maar ik heb wel hulp nodig!’ Dat is de tekst die ik vaak hoor bij veel mensen. De reguliere verslavingszorg kent een aantal hele effectieve methodes, maar de ‘weekenddrinker’ of de ‘binger’ voelt zich daar niet perse altijd in thuis. Ik heb dat zelf ook zo ervaren toen mijn reis begon in 2016.

Ik dacht bij verslaving aan een ‘alcoholist’ (wat dat dan mag zijn) die heel veel (vooral overdag) dronk en alles dreigde kwijt te raken. Ik moet zeggen dat ik me niet kon identificeren met dit ‘stereotype’. Ik had een leuke baan, een fijn huis en liefdevolle relatie. Ik had voldoende sociale contacten en was een echte ‘gezelligheids-drinker’.

Ja… Zo gezellig dat het vrijwel al-tijd te veel was. Ik had een soort onrust in me omtrent alcohol dat maakte dat ik nooit kon stoppen. Als er een feestje was, was ik er en het liefst gingen we nooit meer naar huis. Vooral in het weekend baalde ik van mezelf en ik ontdekte dat dit een vicueuze cirkel was. Ik kwam terecht in de verslavingszorg, maar eigenlijk functioneerde ik nog ‘te goed’ en was er geen programma wat echt bij mij aansloot.

Desalniettemin voelde ik me bij tijden misschien wel nét zo ongelukkig als die ‘alcoholist’ die alcohol nodig had om zijn of haar dag door te komen…

Herken jij je in bovenstaand verhaal? Dan wil ik jou dolgraag helpen. Toen ik doorkreeg hoe mijn hoofd werkte en toen ik aan de slag ging met de oorzaak, opende er deuren die altijd gesloten zijn geweest. Ik leerde weer voelen, mijn mening geven en mijzelf lief te hebben. Alles wat ik zocht in dat glas, vond ik toen ik dat glas buiten de deur zette. Ik heb in mijn programma’s al meer dan 250 mensen geholpen in hun keuze om te beginnen met leven zonder alcohol!

In het online programma ‘Ontkurk je mind’ werken we met modules. Je kan ervoor kiezen om alleen de eerste module te doen, enkel de eerste 2 of all-in te gaan met alle 3 de modules. Natuurlijk kan je eerst met module 1 beginnen en daarna met module 2 door gaan, enzovoorts. We zien elkaar wekelijks (een-op-een) via zoom voor een check-up call. In deze call bespreken we hoe het gaat en geef ik je telkens een nieuwe oefening/opdracht.

ACT methoden

ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapie en kent een aantal hele mooie oefeningen. We leren dat we mogen zijn met onze gedachten en gevoelens, zonder ze te bestrijden. We hebben weinig invloed op wat we denken, dus deze invalshoek is een duurzame methode!

Wekelijkse Begeleiding

Uit alle programma’s die ik aanbied is gebleken dat 1-op-1 contact onwijs goed werkt. Het gevoel dat we dit traject samen aangaan en wekelijks een stok achter de deur hebt om met jezelf aan de slag te blijven! Ook kan ik eenvoudig bijsturen waar nodig.

WErkboek & Oefeningen

Met elk wekelijks contact moment krijg je een opdracht of oefening waar je die week aan de slag gaat. Je ontvangt werkbladen met informatie en ‘huiswerk’. Er wordt dus zeker ook wat van je gevraagd tijdens dit programma.

Sober in life platform

Hoe fijn is het om te lezen dat andere mensen misschien wel met hetzelfde strugglen als jij! Het Membership is een plek waar je herkenning, motivatie en inspiratie zal vinden. Contact met gelijkgestemden en nuttige extra mini cursussen & podcasts om je mind te ontkurken!

Module 1: 'Ontkurk je brein'

In de eerste module ontkurken we je brein. Bijna letterlijk. Door verschillende oefeningen programmeren we jouw brein op een andere manier. Je hebt vast wel een aantal situaties/personen/gelegenheden die jij enorm associeert met het drinken van alcohol. Dat is op een zeker moment in ons leven zo gegroeid. Dit betekend echter niet dat we dit niet kunnen veranderen! Ons brein kan weliswaar niet ontleren, maar door het maken van nieuwe routines en het snappen van je brein kunnen we nieuwe associaties maken. Ik werk hier met een aantal heel effectieve oefeningen en methodes waar je ook op andere vlakken in je leven veel baat gaat hebben. 

MODULE 2: 'je binnenwereld'

Bij module 2 gaan we meer de diepte aan. We weten hoe ons brein werkt en hebben inmiddels al mooie ‘trucjes’ geleerd om ons brein te herprogrammeren. Helaas ben je er dan nog niet. Het is belangrijk om de oorzaak van je onhandige relatie met alcohol te onderzoeken. Wat zijn de gevoelens die misschien niet gevoeld mogen worden? Waar hebben we moeite mee? Waar komt de onrust vandaan? Door prachtige oefeningen uit de zeer effectieve ACT (Acceptance & Commitment Therapie) therapie komen we steeds dichter bij ‘the new you’. In deze module doorzien we blokkades, gaan uit onze comfortzones en leren het verschil tussen pijn en lijden.  Een tijdje stoppen met drinken of wilskracht kan iedereen, maar wat nu als de oorzaak aangepakt wordt? Dan heb je écht een duurzame oplossing voor handen. 

MODULE 3: 'JE buitenwereld'

We weten hoe ons brein werkt en wat de oorzaak is van ons drankgebruik en weten hier al goed mee om te gaan. Dan zijn we er zou je denken? Niet iets minder waar. In ‘je buitenwereld’ focussen we op je mentale weerbaarheid. Sociale druk is voor veel mensen een groot thema wanneer je stopt met drinken. Wanneer je stopt met roken staat iedereen te juichen, maar wanneer je de drank laat staan ben je ‘ongezellig’. Je kan je soms buitengesloten voelen en in deze module richten we op je mentale weerbaarheid. JIJ bent in charge van JOUW leven. Een beslissing die goed voelt voor jou staat altijd boven de meningen van anderen. 

*Gespreid betalen is mogelijk in 2 termijnen. We brengen € 25,- administratiekosten in rekening.

First steps

247,-
 • Duur: 4 weken
 • wekelijkse check-up met Esther (30min)
 • Werkboek & Oefeningen
 • 1 Module
 • Bonus: Toegang Membership

The walk

457,-
 • Duur: 8 weken
 • wekelijkse check-up met Esther (30min)
 • Werkboek & Oefeningen
 • 2 Modules
 • Bonus: Toegang Membership
Favoriet

The journey

657,-
 • Duur: 12 weken
 • wekelijkse check-up met Esther (30min)
 • Werkboek & Oefeningen
 • 3 Modules
 • Bonus: Toegang Membership
esther ten hove gebroken wijnglas

Esther ten Hove

Founder Sober in Life

Ik ben oprichtster van ‘Sober in Life’, een platform waar mensen motivatie en inspiratie kunnen vinden op het gebied van een alcoholvrij leven. Ik ben ervaringsdeskundige en leid inmiddels zelf een alcoholvrij leven. Mijn vurige missie: Het niet drinken van alcohol minimaal nét zo normaal maken als het wel drinken van alcohol.

Sober_in_Life_logo

Twijfel je? Laten we kennismaken!